LPM (Loss Prevention Management — Kurumsal Risk & Kayıp Önleme Yönetim) Dergisi’nin Ekim 2014 sayısında yayınlanmış olan söyleşi için tıklayınız. LPM DERGI 07-ERHAN ERKUT-soylesi
SORULAR:
1 – Öğrencilerinizin tabiriyle çalışkan, üretken, mütevazi, vizyoner bilim insanı, öğrencilerin arkadaşı Erhan Hocayı hayatınızdaki dönüm noktalarına değinerek sizden dinleyebilir miyiz?
2 – Gelecek yüzyılı şekillendirecek, yenilikçi ve girişimci global liderler yetiştirme vizyonuyla kurulan MEF ÜNİVERSİTESİnin eğitim stratejileri ve gelecek hedefleri nelerdir? Diğer üniversitelerden farkı nedir?
3 – Yıllardır deneme yanılma yöntemiyle yapboza dönen rövanşist amaçlı, ideoloji odaklı eğitim sistemimizi nasıl buluyorsunuz? Sizce bizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırır mı yoksa 19.yüzyıla mı geri götürür?
4 – Girişimci üniversite ne demek? Bir ülkenin geleceği için önemi nedir?
5 – Girişimcilik ekosistemi nedir? MIT – Stanford gibi üniversiteler girişimcilik ekosistemini nasıl yaratıyor?
6 – Araştırma ve teknoloji odaklı üniversiteler özellikle kurdukları şirketler sayesinde bulundukları ülkelerin ekonomisine nasıl bir katkı sağlıyor?
7 – Kendisini farklılaştıran üniversite öğrencisi dünyayı da farklılaştırır. Girişimciliği köreltmek üzerine kurgulanmış bir türk eğitim sisteminde bir öğrenci bunu nasıl başarır?
8 – Türkiye’den ne zaman ve nasıl Zübeyde Zuckerberk, Ali Rıza Gates, Mustafa Kemal Jobs çıkacak?
9 – Türk eğitim sisteminin kronikleşen sorunları nelerdir? Bu sorunların çözümüne yönelik nasıl bir strateji geliştirilmesi gerekiyor?
10 – İnsan başardıkça daha fazlasını ister. Bundan sonraki büyük projeniz / hedefiniz nedir?
11 – Lider ruhlu bir kişiliğe sahip olduğunuzu biliyoruz. Hayatınız boyunca kendinize model olarak seçtiğiniz bir lider oldu mu?
12 – Kişisel gelişim adına neler yapıyorsunuz? Ruhunuzu arındırmak adına her gün yaptığınız ritüeller var mı?
13 – Sosyal sorumluluk projelerine destek oluyor musunuz? Bağlı olduğunuz ve aktif olarak çalıştığınız dernekler var mı?
14 – İş hayatınızdaki prensipleriniz nelerdir? Bilim insanı olarak ebeveynler, eğitmenler ve eğitimi yönetenlere tavsiyeleriniz nelerdir?
15 – Son olarak geleceğin yaratıcı, yenilikçi ve sosyal sorumlu liderlerine başarı kriteri olarak değerlendirebilecekleri ne tür tüyolar verebilirsiniz?