Erhan Erkut

LPM dergisi söyleşi

LPM (Loss Prevention Management — Kurumsal Risk & Kayıp Önleme Yönetim) Dergisi’nin Ekim 2014 sayısında yayınlanmış olan söyleşi için tıklayınız. LPM DERGI 07-ERHAN ERKUT-soylesi

SORULAR:

1 – Öğrencilerinizin tabiriyle çalışkan, üretken, mütevazi, vizyoner bilim insanı, öğrencilerin arkadaşı Erhan Hocayı hayatınızdaki dönüm noktalarına değinerek sizden dinleyebilir miyiz?

2 – Gelecek yüzyılı şekillendirecek, yenilikçi ve girişimci global liderler yetiştirme vizyonuyla kurulan MEF ÜNİVERSİTESİnin eğitim stratejileri ve gelecek hedefleri nelerdir? Diğer üniversitelerden farkı nedir?

3 – Yıllardır deneme yanılma yöntemiyle yapboza dönen rövanşist amaçlı, ideoloji odaklı eğitim sistemimizi nasıl buluyorsunuz? Sizce bizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırır mı yoksa 19.yüzyıla mı geri götürür?

4 – Girişimci üniversite ne demek? Bir ülkenin geleceği için önemi nedir?

5 – Girişimcilik ekosistemi nedir? MIT – Stanford gibi üniversiteler girişimcilik ekosistemini nasıl yaratıyor?

6 – Araştırma ve teknoloji odaklı üniversiteler özellikle kurdukları şirketler sayesinde bulundukları ülkelerin ekonomisine nasıl bir katkı sağlıyor?

7 – Kendisini farklılaştıran üniversite öğrencisi dünyayı da farklılaştırır. Girişimciliği köreltmek üzerine kurgulanmış bir türk eğitim sisteminde bir öğrenci bunu nasıl başarır?

8 – Türkiye’den ne zaman ve nasıl Zübeyde Zuckerberk, Ali Rıza Gates, Mustafa Kemal Jobs çıkacak?

9 – Türk eğitim sisteminin kronikleşen sorunları nelerdir? Bu sorunların çözümüne yönelik nasıl bir strateji geliştirilmesi gerekiyor?

10 – İnsan başardıkça daha fazlasını ister. Bundan sonraki büyük projeniz / hedefiniz nedir?

11 – Lider ruhlu bir kişiliğe sahip olduğunuzu biliyoruz. Hayatınız boyunca kendinize model olarak seçtiğiniz bir lider oldu mu?

12 – Kişisel gelişim adına neler yapıyorsunuz? Ruhunuzu arındırmak adına her gün yaptığınız ritüeller var mı?

13 – Sosyal sorumluluk projelerine destek oluyor musunuz? Bağlı olduğunuz ve aktif olarak çalıştığınız dernekler var mı?

14 – İş hayatınızdaki prensipleriniz nelerdir? Bilim insanı olarak ebeveynler, eğitmenler ve eğitimi yönetenlere tavsiyeleriniz nelerdir?

15 – Son olarak geleceğin yaratıcı, yenilikçi ve sosyal sorumlu liderlerine başarı kriteri olarak değerlendirebilecekleri ne tür tüyolar verebilirsiniz?

İlgili Yazılar

Babam

Babama yıllar önce hediye aldığımız saati bozulduğunda, yaptırmayı teklif ettim. “Gerek yok oğlum, zaten onun kadranını zor görüyorum” dedi. Bunun üzerine kendi saatlerimden birkaçını getirip

Devamını Oku »

Mükemmel Fırtınanın Yıktığı Baraj

“Sistem Çaresiz, Eğitim Sizde” kitabımın ilk baskısının yayınlanmasından az sonra kitabın temel tezini güçlü bir şekilde destekleyen bir karar ile üniversiteye giriş sınavında barajlar kaldırıldı.

Devamını Oku »

2024 Üniversite Kontenjanları

Tercih dönemi başladıktan sonra kontenjanlar açıklandı. Aşağıda geçen yıl ile bu yılın lisans kontenjan sayılarını görüyorsunuz. Tablodaki kontenjanlar “genel kontenjan” olarak tanımlanan ve herkesin başvurabileceği

Devamını Oku »

1992’den iki Mektup

Alberta Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştığım dönemde (1985-2005) üç defa Boğaziçi Üniversitesi’nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulundum.  İlk ziyaretimi 1992 yılında Doçent iken yaptım. Bu

Devamını Oku »

2023 THE Sıralamalarında Üniversitelerimiz

Times Higher Education’ın (THE) dünya üniversiteleri sıralamalarında ilk 200’e, 2015’te Türkiye’den 4 üniversite girmişti. Fakat daha önceki yazılarımı okuyanların bildiği gibi 2016’da THE sıralama metodunda

Devamını Oku »

Bu Yazıyı Paylaş